Fiat Dino 2400 Coupe – A Ferrari motoros

A kedves ügyfél említette, hogy figyelemmel kísérte a munkáimat, ezért szavazott bizalmat nekem. A külseje és a belseje kissé kifakult kimattult az évek során. Így kaptuk meg az autót és kezdtünk hozzá a munkának. Több próbálkozás után végül rábólintottam azokra a termékekre, amikre úgy gondoltam, hogy szükségem lesz a minőségi munkához. Csiszoltunk, gyurmáztunk, fényezés korrekciót csináltunk több lépcsőben, a króm részeket felfényesítettük, próbálgattuk, hogy melyik termék hozza ki leginkább az autó eredeti színét és fényét Az autó egész felületén látszott, hogy egy ”szakember” már megpróbálta helyrehozni a lakkrétegbe ragadt szennyeződést, de nem igazán járt sikerrel. Nekünk otthagyta a csiszolási karc maradványokat, amiket nem volt egyszerű egy ilyen idős autón úgy helyrehozni, hogy minden percben figyelnünk kellett arra, hogy megmaradjon az eredetisége és nehogy maradandó kárt tegyünk a fényezésében. A nap végén megkapta a Zymol Concours prémium viaszt amit a felületre kézzel visszük fel, majd elemenként elsimítva a felületen, mert a kezünk által keltett hő hatására kezd felpuhulni az egyébként kemény viasz.

ZYMOL CONCOURS Viasz

Ezt a viaszt a Zymol alapítói fejlesztették ki saját autóik számára. Mostanra pedig mindenki számára elérhetővé vált, aki ”show – car” ragyogást és fénymélységet szeretné elérni. Minden fényezés típusra és színre egyaránt ajánlott. A Zymol Concours viasz 47%-ban tartalmazza a legjobb minőségű brazil karnaubaviaszt (90%-ban fehéret, és 10%-ban sárágát).
A Zymol által gyártott viaszok valójában enzimek, amelyek a levegővel érintkezve alakulnak viasszá az autó felületén, így biztosítva ultra magas védelmet a fényezésnek. Számos természetes hozzávalót tartalmaz, többek között banánt, fahéjat, kókuszt és montan olajat.