BMW 320CI fényezéskorrekció + Zymol Concours prémium viasz

Az autó tulajdonosa felkeresett minket, hogy tudnák-e rajta segíteni olyan tekintetben, hogy az autót a saját ízlésének megfelelő állapotúra varázsoljuk!

A belső térnek nekikezdve láttuk, hogy ráfér egy alapos tisztítás és ápolás. Ahogy haladtunk a tisztításával egyre világosabb lett a felülete, amit végül teljes mértékben sikerült megtisztítanunk. Mikor az egész belsőtérrel végeztünk, a műanyag elemeket is lekonzerváltuk, majd legvégül a bőrt többször is át kellett kenjük, mert azonnal beszívta a bőrápoló krémet. Végezetül visszakapta közel az eredetivel megegyező állapotát és tapintását plusz nagyon kellemes illatot is áraszt magából az autó belseje.

Az alapos mosást követően az elmaradhatatlan gyurmázással kiszedtük a felületi egyenetlenségeket okozó szennyeződéseket. Folytatásként fényezés korrekciót alkalmaztunk több lépcsőben, mert csak ezzel a technológiával tudtuk, a csiszolópapír által benne hagyott nyomokat eltüntetni, visszafinomítani, és csak ezután következhetett az un. ”ékszeresítő polírozás”, amellyel sikerült azt a hatást elérni, amire mi is gondoltunk és a tulajdonos is elégedett lehetett.

Itt még nem ért véget a munkánk, sterillé kellett tennünk a felületet, mielőtt felvittük volna a prémim viaszt a felületre.

A felületre kézzel visszük fel az anyagot elemenként elsimítva a felületen, mert a kezünk által keltett hő hatására kezd felpuhulni az egyébként kemény viasz.

ZYMOL CONCOURS Viasz

Ezt a viaszt a Zymol alapítói fejlesztették ki saját autóik számára. Mostanra pedig mindenki számára elérhetővé vált, aki ”show – car” ragyogást és fénymélységet szeretné elérni. Minden fényezés típusra és színre egyaránt ajánlott. A Zymol Concours viasz 47%-ban tartalmazza a legjobb minőségű brazil karnaubaviaszt (90%-ban fehéret, és 10%-ban sárágát).
A Zymol által gyártott viaszok valójában enzimek, amelyek a levegővel érintkezve alakulnak viasszá az autó felületén, így biztosítva ultra magas védelmet a fényezésnek. Számos természetes hozzávalót tartalmaz, többek között banánt, fahéjat, kókuszt és montan olajat.