Kerámia bevonat fényezésre

A kerámia bevonat egy nagyon kemény réteg, amely áthatolhatatlan a legtöbb oldószer és lúgos tisztítószer számára, amelyek az autómosók többségénél alkalmaznak. A bevonat megvédi autójának külső fényét a szennyeződésektől.

Helyesen alkalmazva a kerámia bevonatok nagyon stabilak és tovább tartanak, mint más bevonatok. Kellő figyelmet kell fordítani mosás során a technikára és arra, hogy kövesse a mosási útmutatót. Érdemes 8 – 12 havonta egyszer egy karbantartásra elhozni az autót, ahol eltávolításra kerül a fényezésre ráragadt szennyeződés. A kész bevonat nem mosható le, nem kopik le a felületről és polírozható is.

Keménysége a MOHS skála alapján kezdetben 6-7H, később hő hatására akár 9H is lehet (10H a gyémánt keménysége). Jó a kémiai ellenálló képessége, a karcállósága és a klasszikus waxoknál jóval vastagabb. Átlag 2 mikron vastag, ami úgy százszor vastagabb, mint a waxoké. Így tud védeni a mikrokarcoktól, és kémiai stabilitása folytán megóvja a fényezést például a madárürülék okozta marástól.

Ráadásul nagyon sima a felület, így könnyebb a kocsi tisztítása, az átlagos koszt egy nagynyomású mosás is lekapja, nem kell kefék közé állni.

Kerámia bevonat referenciáink

keramia_vedelem_ilyen_volt_ilyen_lett