SAAB 9.3 – Ismét megfiatalodva

Ezen a SAAB 9.3-on egy teljes autókozmetikát csináltunk majd a végén egy plusz prémium viasz kezelést is felvittünk a felületre. Egy nagyon alapos mosás után kezdtünk neki a beltérnek. Ahol is legelőször a tetőkárpitot varázsoltuk ismét ujjá. Haladva lefelé az oszlopokon egész le a padlókárpitig minden cm2-t megtakarítottunk az évek alatt rárakódott piszoktól. Ezután a bőrkárpit tisztítása következett, amelynek pórusai szintén megteltek szennyeződéssel. Majd a műanyag elemek tisztításával és ápolásával zártuk a folyamatot. Végezetül maradt a bőrkárpit ápolása és konzerválása, amit több lépcsőben hajtottunk, végre mert nagyon ki volt száradva a bőr és többször kellett újra kenni.

Maradt az autó külső polírozása, ami az évek alatti gépi mosástól már nagyon karcossá vált. Fényezés korrekciót alkalmaztunk több lépcsőben, mert csak ezzel a technológiával tudtuk, a csiszolópapír által benne hagyott nyomokat eltüntetni, visszafinomítani, és csak ezután következhetett az un. ”ékszeresítő polírozás”, amellyel sikerült azt a hatást elérni, amire mi is gondoltunk és a tulajdonos is elégedett lehetett.

Végeredményként kaptunk egy nagyon szép belsővel és illattal rendelkező, mondhatni új autót, amit kívülről egy különleges viasz védelemmel ellátva adtunk át a boldog gazdájának.