Fényesitő polírozás

Az autók használata során akár már 1-2 évesen korukban is jelentkezhetnek fényezésüknek lemattulása. A felület elveszti csillogását, elsősorban az időjárás viszontagságaitól (jeges, savas eső, erős napfény), másodsorban a nem megfelelő mosástól, illetve a téli időjárás során a gépjármű felületére hullott, majd ráfagyott hó eltávolítása után. Nem csak az időjárástól és a mosástól fakulhat meg a fényezés, hanem a különböző matricák utólagosan eltávolított helye is nyomot hagy az autó fényezésében. A leszedett matricák helyén a fényezés más színű lesz, mint a karosszéria többi felülete.

A polírozás elkezdése előtt feltétlen szükséges az autó alapos lemosása. A mosás után a különböző fényezésbe rakódott szennyeződéseket el kell távolítani, hogy a polírozás során ne okozzunk sérüléseket a karosszérián. Erre a legalkalmasabb az általunk is használt Auto Magic “gyurma”, amely ezeket a szennyeződéseket magába “szívja”, ezáltal a fényezésről a gyurmába távozik a por és egyéb oda nem való anyag (kátrány, fémpor, különböző növényi nedvek, gyanta, stb.). A gyurmázás elengedhetetlen a későbbi waxolás miatt, mivel az eljárással ezeket a szennyeződéseket nem szeretnénk, ha a réteg alatt kerülne és ott maradna.

A fényesítő polírozás előnye, hogy a nem túl mély, alsóbb rétegig nem hatoló, kézi érintéssel nem érzékelhető karcok nagy része teljesen eltüntethetők. A polírozás során a fényezett felületről egy speciális polírozógéppel (a megfelelő koronggal és prémium minőségű pasztával) néhány mikron vastagságú réteget  eltávolítunk. A polírozás után autójának karosszériája újra régi fényében ragyog majd, színe és a külső felület vonalvezetése összhangban lesz, ragyogó fényű lesz. Meg fog lepődni milyen sokat dob majd egy polírozás autójának kinézetén. Tekintse meg referenciánkat, vagy akár a lenti autót, aminek polírozását szintén mi végeztünk. A kép nem illusztráció!

Gépi polírozás referenciáink

A gépi polírozás szolgáltatásunk a következő fázisokból áll:

  • Fagyanta, kátrány lerakódások eltávolítása
  • Karosszéria szilikonmentesítése
  • Autókozmetikai agyaggyurmával való tisztítás
  • Fényesítő polírozás
  • Kemény viasz bevonat

Természetesen a polírozás tartósságát tovább növelhetjük egy kiadós waxolással, amely egy vékony védőréteget képez autójának fényezésén, így tartóssá tehetjük az előzőleg alaposan lepolírozott felületet. A waxolás nemcsak extra fényes felületet biztosít, de hosszú távra megvédi autójának külső felületét a különböző szennyeződésektől, kavics, bogár és egyéb környezeti hatásoktól is.

A fentieken kívül vállaljuk autója fényezésének polírozását két fázisban, waxolással együtt, amely az előzőleg apró mosások során képződő karcokat tünteti el.

A maximalistáknak a három fázisú fényezéskorrekciót ajánljuk waxolással együtt, amely a mosási karcokon kívül a lakk rétegben képződő karcokat is eltünteti és ragyogó fényt biztosít.