BMW F31 – Fényezéskorrekció

A korrekciós polírozás vagy más néven fényezéskorrekció megnöveli az autó külső fényét. A fényezést még szebbé tehetjük különböző technikákkal. A karcokat vagy a gépi mosásból eredő mély barázdákat szinte minden esetben el lehet távolítani a polírozógépekkel, vagy a legújabb generációs excenter-rotációs polírozógéppel.

Ez utóbbi előnye, hogy nem hagy a felületen hologramot. Az előkészítése a korrekciós polírozásnak mintegy 3–5 óra. Ennyi idő kell ahhoz, hogy az egész felületet teljesen megtisztítsuk mindenféle szennyeződéstől a felület gyakorlatilag steril lesz. Csak ezután indulhat meg a korrekciós gépi polírozás, amely akár 60 órát is igénybe vehet.

A több lépcsős rendszerben már a karcok 90%-a eltűnik. Első lépésként egy „durva” pasztát viszünk a felületre, ami a nagyobb karcok mélységéig csiszolja a lakkozást. Nem árt azonban tudni, hogy minden autó más és más vastagságú lakkréteggel rendelkezik, ezért a mi technologiánkal csak a kellő mélységig koptatjuk a lakkozást, mert lehetséges, hogy autójának még az évek során szüksége lehet néhány hasonló kezelésre.