BMW 330i Cabrio – komplett autókozmetika + kerámiabevonat

 A belső térnek nekikezdve láttuk a bőr nem volt kirepedezve, de ráfért egy alapos tisztítás és ápolás. Ahogy haladtunk a tisztításával egyre világosabb lett a felülete, amit végül teljes mértékben sikerült megtisztítanunk. Mikor az egész belsőtérrel végeztünk, a műanyag elemeket is lekonzerváltuk, majd legvégül a bőrt többször is át kellett kenjük, mert azonnal beszívta a bőrápoló krémet. Végezetül visszakapta közel az eredetivel megegyező állapotát és tapintását plusz nagyon kellemes illatot is áraszt magából az autó belseje.

Az alapos mosást követően az elmaradhatatlan gyurmázással kiszedtük a felületi egyenetlenségeket okozó szennyeződéseket

Ahhoz, hogy az autó megkapja a kerámia bevonatot előtte 3 lépcsőben políroztuk fel az autót. A harmadik lépésben az un. ” ékszeresítő polírozással ” végül sikerült azt a hatást elérni, amire mi is gondoltunk és a tulajdonos is elégedett lehetett. Itt még nem ért véget a munkánk, mert sterillé kellett még tegyük a felületet mielőtt felvittük volna a kerámia bevonatot!
Az Opti-Coat nem egy viasz vagy tömítőanyag, mint más termékek a piacon. Ez egy világos kerámia bevonat, amely nagyon hasonlít az autók gyári lakkjához. Az Opti-Coat vastagsága kb. 2 mikron, 100-szor sűrűbb az összetétele, mint a hasonló viaszoknak vagy a tömítőanyagoknak. Ellentétben a festék védelemre kifejlesztett tömítőanyagokkal, mint például PTFE, Nano tömítőanyagok, GlassPlexin, amelyeknek egy idő után csökken a védelmi hatása, és könnyen eltávolíthatók mosással, vízzel vagy vegyszerekkel, az Opti-Coat nem bomlik le és nem távolítható el vegyi anyagokkal sem. Az Opti-Coat teljesen ellenáll ezeknek a vegyi anyagok, és létrehoz a felületen egy állandó filmréteget, amely kémiailag kötődik a gyári festékréteghez. Ez sokkal jobban ellenáll a vegyi hatásoknak, mint a gyári lakkok és sokkal ellenállóbb, mint a konkurens festék védelemre kifejlesztett tömítőanyagok.