BMW E60 kerámia bevonattal kezelve

 Ezt a BMW-t már tavaly políroztuk. Akkor vette a tulajdonosa és szóvá tettem, hogy szerintem nem igazán fekete. Olyan szürkés volt inkább, mint fekete. Ezért megkért akkor, hogy csináljak vele valamit, hogy méltó legyen a BMW-hez. Akkor korrekciós polírozást csináltunk, ami nagyot dobott az autó önbizalmán is! 🙂
Most azzal a kéréssel fordult hozzánk a kedves tulajdonos, hogy vigyünk fel kerámia bevonatot az amúgy is megszépült autójára. Természetesen elvállaltuk! 🙂
Az egy éve óhatatlanul is megkarcolt részeket ki kellett javítani és amennyire csak lehetett a karcokat megszüntetni a felületen, hogy minél inkább hasonlítson egy üvegfelületre, ha belenézünk. Ezt úgy értük el, hogy 3 lépcsőben políroztuk fel az autót. A harmadik lépésben az un. ” ékszeresítő polírozással ” végül sikerült azt a hatást elérni, amire mi is gondoltunk és a tulajdonos is elégedett lehetett. Itt még nem ért véget a munkánk, mert sterillé kellett még tegyük a felületet mielőtt felvittük volna a kerámia bevonatot!
A végeredmény? Ez a 10 éves autó bátran oda állhat a szalonból kiguruló társai mellé, akik csak irigykedni tudnának a szépségében.
🙂
Az Opti-Coat nem egy viasz vagy tömítőanyag, mint más termékek a piacon. Ez egy világos kerámia bevonat, amely nagyon hasonlít az autók gyári lakkjához. Az Opti-Coat vastagsága kb. 2 mikron, 100-szor sűrűbb az összetétele, mint a hasonló viaszoknak vagy a tömítőanyagoknak. Ellentétben a festék védelemre kifejlesztett tömítőanyagokkal, mint például PTFE, Nano tömítőanyagok, GlassPlexin, amelyeknek egy idő után csökken a védelmi hatása, és könnyen eltávolíthatók mosással, vízzel vagy vegyszerekkel, az Opti-Coat nem bomlik le és nem távolítható el vegyi anyagokkal sem. Az Opti-Coat teljesen ellenáll ezeknek a vegyi anyagok, és létrehoz a felületen egy állandó filmréteget, amely kémiailag kötődik a gyári festékréteghez. Ez sokkal jobban ellenáll a vegyi hatásoknak, mint a gyári lakkok és sokkal ellenállóbb, mint a konkurens festék védelemre kifejlesztett tömítőanyagok.