BMW E90 – Korrekciós polírozás + nano felületvédelem

 Az autó tulajdonosa nemrégiben vásárolta ezt az autót! Szeretett volna egy igazán szép és jó megjelenésű BMW-t venni. Vásárlás után elvitte a környékükön található autókozmetikába, hogy eltávolítsák a karcok nagy részét és gyönyörű csillogóvá varázsolják az autót!

Az autót elvállalták és röpke 2 óra alatt! meg is csinálták! /Nekünk, kettőnknek 12 órás munka volt helyrehozni az autót tökéletes makulátlan állapotúra!/ Ennyi idő kellett a kedves kollégáknak ahhoz, hogy a lakkréteget teljesen sikerüljön leégetni az autóról és teletenni az autó felületét 2000-es csiszolási nyomokkal majd átkenni valami anyaggal ami a 3. mosás után lejött a felületről. Ekkor derült ki, hogy az autót menthetetlennek nyilvánította még a BMW szerviz is. Csak újralakkozással sikerült volna az autó fényét a szerviznek visszaadni! 🙁
Ezek után került hozzánk az autó hosszas időpont egyeztetés után, ugyanis az autót vidékről hozták fel hozzánk.

Az alapos mosást követően az elmaradhatatlan gyurmázással kiszedtük a felületi egyenetlenségeket okozó szennyeződéseket. Az autó nagyon karcos volt és a durva csiszolás nyomai is látszódtak, ezért korrekciós polírozást alkalmaztunk 3 lépcsőben, mert csak ez a technológia tudja, visszaadni a majdnem karcmentes felületet. Első lépésként egy „durva” pasztát vittünk a felületre, ami a nagyobb karcok mélységéig csiszolta a lakkozást. Nem árt azonban tudni, hogy minden autó más és más vastagságú lakkréteggel rendelkezik, ezért a mi technológiánkkal csak a kellő mélységig koptatjuk a lakkozást, mert lehetséges, hogy autójának még az évek során szüksége lehet néhány hasonló kezelésre.

A második lépcső a fényesítésé, ahol a gyári fényt nyerjük vissza. Az autótulajdonosok nagy része már ennél a fázisnál elégedett az eredménnyel, de van még egy harmadik lépcső azoknak, akik a gyári állapoton túlmutató autót akarnak. Itt már az autó fénye az ékszerek csillogásához hasonlít.

A polírozást követően van még egy nagyon fontos lépés, mégpedig a konzerválás (WAX), hogy az elért eredmény tartós maradjon. Az autó kap egy plusz védőréteget és csillogást. (minden korrekciós polírozásunk tartalmazza a waxolást is.) De mi a végére a Koch Chemie 1K Nano védőréteget vittünk a felületre, ami egy rendkívül sima és fényes felületet ad.

A végeredmény: gyönyörű fényes felület, a víz egyszerűen lepereg róla (lótusz effektus), a piszok könnyen eltávolítható és a festéket védi a nano bevonat hosszú időn keresztül.