Lada 1500 megszépülése

Mivel a kedves ügyfél vidéki, így telefonon keresztül válaszoltam minden kérdésére. Említette, hogy figyelemmel kísérte a munkáimat, ezért szavazott bizalmat nekem és kérte, hogy az ő autóját is varázsoljam újjá!
Itt a bizonyíték arra, hogy egy 1977-es 1500-as Ladából is lehet napjaink technológiájával teljesen újszerű autót varázsolni. Csak tudni kell, hogy hogy kezdjünk hozzá és milyen termékekkel érhető el ez a magas minőségi munka, amit mi is csináltunk ezen a kissé kopott autón! 🙂 Az autó tulajdonosa szeretett volna egy olyan autót ebből a Ladából kihozni, amire rácsodálkoznak még így 30 év után is az emberek. Ahhoz, hogy ezt elérjük nagyon sok előkészítést kellett csinálunk a felületen úgy, mint csiszolást több lépésben, gyurmázás, polírozás, fényesítés és viasz kezelés.
Első nap a teljes belsejét hoztuk korhű állapotra. A tető kárpittól a padló kárpitig mindent alapos és illatos tisztítással varázsoltunk újjá. A műbőr részekből óvatosan kitisztítottuk a pórusokban évek alatt felgyülemlett szennyeződéseket. A műszerfalról szintén nem feledkeztünk meg, mert ott is bele volt ragadva a pórusokba a szennyeződés. Ahova nem fértünk hozzá, azokon a részeken kis ecsettel is besegítettünk. Ezek után már csak a konzerválás volt hátra. Igyekeztem visszaadni a korhű jellegét az egész belső térnek is pl. a műszerfalat csillogósabbra kentem, mint ahogy szoktam, mert úgy éreztem, hogy ehhez az autóhoz ez való. A műbőrt is konzerváltuk, így az is enyhe csillogós hatást kapott.
Második nap a külsejét varázsoltuk újjá. Mint már említettem csiszoltunk, gyurmáztunk, políroztunk több lépcsőben, a króm részeket felfényesítettük, próbálgattuk, hogy melyik termék hozza ki leginkább az autó eredeti színét és fényét. Hosszas próbálkozás után találtuk meg azokat a termékeket, amire rábólintottam, hogy igen, ezek kellenek ahhoz a magas minőséghez, amit elképzeltem a fejemben és úgy éreztem a tulajdonosnak is tetszeni fog. A legvégén felvittük a prémium viaszt, ami végül tökéletessé tette az egész napi munkánkat és gyönyörű fényt adott az autónak! 🙂