Lexus GS 300h – Opti – Coat 2.0 kerámia bevonatú felületvédelem

   Az Opti-Coat egy kemény (9H) világos kerámia bevonat, amely ellenáll a kisebb karcolásoknak, kémiai hatásoknak és környezeti hatásoknak. Állandó védelmet biztosít az összes gyári festéknek, alkalmazható a külső üveg felületekre, fém és kemény műanyag felületekre egyaránt.

Az Opti-Coat nem egy viasz vagy tömítőanyag, mint más termékek a piacon. Ez egy világos kerámia bevonat, amely nagyon hasonlít az autók gyári lakkjához. Az Opti-Coat vastagsága kb. 2 mikron, 100-szor sűrűbb az összetétele, mint a hasonló viaszoknak vagy a tömítőanyagoknak. Ellentétben a festék védelemre kifejlesztett tömítőanyagokkal, mint például PTFE, Nano tömítőanyagok, GlassPlexin, amelyeknek egy idő után csökken a védelmi hatása, és könnyen eltávolíthatók mosással, vízzel vagy vegyszerekkel, az Opti-Coat nem bomlik le és nem távolítható el vegyi anyagokkal sem. Az Opti-Coat teljesen ellenáll ezeknek a vegyi anyagok, és létrehoz a felületen egy állandó filmréteget, amely kémiailag kötődik a gyári festékréteghez. Ez sokkal jobban ellenáll a vegyi hatásoknak, mint a gyári lakkok és sokkal ellenállóbb, mint a konkurens festék védelemre kifejlesztett tömítőanyagok.

A munka folyamatról itt tekintheti meg kisfilmünket:

Lexus GS 300h – Opti – Coat 2.0 felületvédelemmel ellátva HD

 

Ahhoz, hogy ezt az üvegszerű hatást el tudjuk érni mindenképpen az autó felületét sterillé kell tegyük, tehát políroznunk kell, a karcok legtöbbjének az eltüntetésével természetesen az ésszerűség határain belül. A képeken látszik is a folyamat. Végezetül az üvegeket is egy speciális nano bevonattal láttuk el, így lett teljes az autó felületeinek védelme.