Lexus GS 450h – komplett prémium autókozmetikai kezelés

Mikor megmutatás céljából láttam ezt az autót megállapítottam magamban, hogy bizony ennek a LEXUS-nak nem így kéne kinéznie. Egy kissé megfakult külsővel és élettelen bőrbelsővel rendelkezett akkor még. Szerencsére a kedves tulajdonos is így gondolta, ezért keresett fel engem, nemrég vásárolta és nem volt elégedett az autó külső és belső megjelenésével.

Az alapos mosást követően az elmaradhatatlan gyurmázással kiszedtük a felületi egyenetlenségeket okozó szennyeződéseket. Az autó eléggé karcos volt, valószínű a sok gépi mosástól, ezért korrekciós polírozást alkalmaztunk több lépcsőben, mert csak ez a technológia tudja, visszaadni a majdnem karcmentes felületet. Közben a belsejét is kezelésbe vettük, mert az is el volt hanyagolva. A bőrön nyomát sem láttuk korábbi ápolásoknak. Nagyon rossz állapotban volt a felülete. Ahogy haladtunk a tisztításával egyre világosabb lett és a repedésekből is kijöttek a szennyeződések és végül teljes mértékben sikerült helyreállítanunk a bőr felületeit. Nagyon odafigyeltünk a bőr ápolásánál arra, hogy a perforált felületbe még véletlenül se kerüljön az ápolóból, mert ez az ülés nyáron hűt is, és ha eldugítjuk a kis lyukakat, akkor a levegő nem tud szabadon áramolni rajtuk. Mikor az egész belsőtérrel végeztünk, akkor a műanyag elemeket is lekonzerváltuk, majd legvégül a bőrt többször is át kellett kennünk, mert azonnal beszívta a bőrápolónkat az első pár alkalommal. Végezetül az autó belseje visszakapta közel az eredetivel megegyező állapotát és tapintását plusz egy nagyon kellemes illatot is áraszt magából. 🙂

Utolsó mozzanatként prémium viasz kezeléssel fejeztük be a művelet sort, így biztosítva hosszú távra védelmet a felületnek az időjárás viszontagságai ellen.

Ajándékként az első szélvédőre felvittünk egy prémium nano bevonatot, amely erős védelmet képez az üveg felületen, és amely megakadályozza a lapátok súrlódását és kopását. A bevonat az esővizet, csapadékokat már 60 km/ó-nál is taszítja, könnyítve az éjszakai és nappali kilátást is.