Porsche 997 “Mezger” – Zymöl kézműves viasszal kezelve

 Az autót nemrégiben vásárolta a kedves ügyfél. Látva azt, hogy ősszel csináltunk egy hasonló Porschet, bizalmat szavazott nekünk és ránk bízta az autóját, hogy egy kicsit frissítsük fel a fényét és tegyük rendbe a bőrbelsőt is. Kérte, hogy valami olyan viasszal lássuk el, ami igazán egyedi. Ezért úgy döntöttünk, hogy a Zymöl és az amerikai Porsche klub által közösen kifejlesztett termékkel dolgozunk, ami igazán egyedi megjelenést kölcsönöz az autóknak!

A tavalyi elkészült munkánk:  http://hozsokozmetika.hu/referenciak/porsche-997-turbo-cabrio-premium-kozmetikai-kezelese

Az alapos mosást követően az elmaradhatatlan gyurmázással kiszedtük a felületi egyenetlenségeket okozó szennyeződéseket. Ekkor már jól látható volt, hogy az autó bizonyos részein már nem lehet korrekciós polírozással megoldani a hibákat, ezért az autó felületét be kellett csiszolnunk, mert csak ezzel az eljárással tudtuk a karcok nagy részét megszüntetni. Folytatásként fényezés korrekciót alkalmaztunk több lépcsőben, hogy megoldjuk az elemek visszafinomítását, fényesítését. Csak ezután következhetett az ún. ”ékszeresítő polírozás”, amellyel sikerült azt a hatást elérni, amire mi is gondoltunk és a tulajdonos is elégedett lehetett. A prémium viasz felvitele előtt feladatunk volt még, hogy sterillé tegyük a felületet. Közben a belsejét is kezelésbe vettük. A bőrön nyomát sem láttuk korábbi ápolásnak. Ahogy haladtunk a tisztításával egyre világosabb lett és a repedésekből is kijöttek a szennyeződések, végül teljes mértékben sikerült helyreállítanunk a bőr felületeit. Mikor az egész belsőtérrel végeztünk, a műanyag elemeket is lekonzerváltuk, majd legvégül a bőrt kentük át. Az autó belseje visszakapta közel az eredetivel megegyező állapotát és tapintását plusz egy nagyon kellemes illatot is árasztott magából.

A Zymol Glasur sorszámozott kézműves viaszt, az amerikai Porsche klub együttműködésével fejlesztették ki a Zymol cég, és kifejezetten a Porsche és más hasonlóan kényes lakkozású autók számára lett létrehozva. 56% brazil carnaubát tartalmaz, amely megvédi és kihangsúlyozza az autó eredeti fényezést. A Zymol Glaze Wax aplikálása után a Porsche lakk felületének hihetetlen mélységet és ragyogást kölcsönöz. Tulajdonságok:

• Kifejezetten a Porsche lakkbevonat védelmére tervezték

• Olyan védelmet biztosít, melyet a gyári lakkréteg nem

• Nagyobb védelem, nagyobb szinmélységgel és csillogással

• Nem tartalmaz káros vegyszereket vagy csiszolóanyagokat